Välkommen till Nacka Sport & Rehab

Vi erbjuder rehab träning och behandling av vuxna och barn med smärta i rörelse och stödjeapparaten. Vi kan även hjälpa dig om du har en motion och idrottsskada och eventuellt om du behöver en pre- och postoperativ behandling i samband med operation. Oavsett på vilken nivå du tränar är det ett stort steg från att vara smärtfri till att återuppta sin aktivitet fullt ut. Genom fysioterapi, rörelseanalys och rehabilitering ger vi dig optimala förutsättningar till en smärtfri kropp och att du ska klara av att utföra din aktivitet igen samt även förbättra ditt rörelsemönster och resultat.

Vår filosofi

All rehabträning och alla våra behandlingar grundar sig i en rörelseanalys för att vi ska kunna hitta den behandlingsmetod som passar just dig bäst. Detta för att återskapa ett så smärtfritt och funktionellt rörelsemönster som möjligt vilket i sin tur leder till en bättre prestation.

Erfaren personal

Petra Une

Petra Une

Leg. sjukgymnast

Jag har ett stort idrottsintresse och en idrottskarriär som ponnyryttare i hoppning bakom mig. Fokus idag ligger på styrka, kondition, ridning och slalom. Jag har en sjukgymnastexamen från Karolinska institutet (examen år 2000) och utbildade mig tidigare till idrottskonsulent på Bosöns idrottsfolkhögskola.

Jag är sjukgymnast med inriktning mot idrottsmedicin med en certifiering inom just idrottsmedicin och JEMS (Joanne Elphinston Movement System) funktionell rörelseanalys och neuromuskulär träning. Jag kombinerar olika behandlingsmetoder med en noggrann rehabilitering.

Jag har lång erfarenhet av motions- och idrottsskador i allt från akuta till kroniska muskuloskeletala besvär samt kirurgiska operationer för till exempel korsbandsskador, höft, skuldra och rygg besvär. Min behandling passar motionärer i alla åldrar och idrottsutövare inom bland annat fotboll, basket, ishockey, handboll, tennis, ridning, skidåkning, gymnastik eller golf.

 • CV

  SCPT – Certified Sport Physiotherapist

  Certified JEMS Practioner

  Idrottsmedicin: 45 högskolepoäng med bland annat Kintetic control och Shirley Sahrmann koncept. Idrottsmedicin kurser: Enda King, James Moore, Edel Fanning

  Funktionel range release, conditioning, kinstretch – Andro Spina

  OMI, OMT steg 1

  Mulligantekniker för ledbehandling

  Akupunktur

  McKenzie

  Tejpning

  Medicinsk laserbehandling