Välkommen till Nacka Sport & Rehab

Vi erbjuder rehabträning och behandling av vuxna och barn med smärta i rörelse och stödjeapparaten, motion och idrotsskador, pre- och postoperativ behandling i samband med operation. Oavsett på vilken nivå du tränar är det ett stort steg från att vara smärtfri till att återuppta ditt idrottande fullt ut. Genom fysioterapi, rörelsenalys och rehabilitering ger vi dig optimala förutsättningar för att du ska klara av att utföra din idrott igen och till och med förbättra dina resultat.

Vår filosofi

All rehabträning och alla våra behandlingar grundar sig i en rörelseanalys för att vi ska kunna hitta den behandlingsmetod som passar just dig bäst. Detta för att återskapa ett så smärtfritt och funktionellt rörelsemönster som möjligt vilket i sin tur leder till en bättre idrottsprestation.

Erfaren personal

Petra Une

Petra Une

Leg. sjukgymnast

Jag har ett stort idrottsintresse och en idrottskarriär som elitponnyryttare i hoppning bakom mig. Fokus idag ligger på löpning och slalom. Jag har en sjukgymnastexamen från Karolinska institutet (examen år 2000) och utbildade mig tidigare till idrottskonsulent på Bosöns idrottsfolkhögskola.

Jag är sjukgymnast med inriktning mot idrottsmedicin med en certifiering inom just idrottsmedicin och JEMS (Joanne Elphinston Movement System) funktionell rörelseanalys. Jag kombinerar olika behandlingsmetoder med en noggrann rehabilitering.

Jag har lång erfarenhet av motions- och idrottsskador i allt från akuta till kroniska muskuloskeletala besvär samt kirurgiska operationer för till exempel korsbandsskador, höft, skuldra och rygg besvär. Min behandling passar motionärer i alla åldrar och idrottsutövare inom bland annat fotboll, handboll, tennis, ridning, skidåkning och golf.

 • CV

  SCPT – Certified Sport Physiotherapist

  Certified JEMS Practioner

  Sport Medicine courses: Enda King, James Moore, Edel Fanning

  Funktionel range release, conditioning, kinstretch – Andro Spina

  OMI, OMT steg 1

  Mulligantekniker för ledbehandling

  Akupunktur

  McKenzie

  Kintetic control – Shirley Sahrmann koncept

  Tejpning