Välkommen till Nacka Sport & Rehab

Vi erbjuder rehab träning och behandling av vuxna och barn med smärta i rörelse och stödjeapparaten. Vi kan även hjälpa dig om du har en motion och idrottsskada och eventuellt om du behöver en pre- och postoperativ behandling i samband med operation. Oavsett på vilken nivå du motionerar är det ett stort steg från att vara smärtfri till att återuppta sin aktivitet fullt ut. Genom fysioterapi, rörelseanalys och rehabilitering ger vi dig optimala förutsättningar till en smärtfri kropp och att du ska klara av att utföra din aktivitet igen samt även förbättra ditt rörelsemönster och resultat.

Vår filosofi

All rehabträning och alla våra behandlingar grundar sig i en rörelseanalys för att vi ska kunna hitta den behandlingsmetod som passar just dig bäst. Detta för att återskapa ett så smärtfritt och funktionellt rörelsemönster som möjligt vilket i sin tur leder till en bättre prestation.

Erfaren personal

Petra Une

Petra Une

Leg. Fysioterapeut

Jag har ett stort idrottsintresse och en idrottskarriär som ponnyryttare i hoppning bakom mig. Fokus idag ligger på funktionell fasciafokuserad träning, löpträning och slalom på vintern. Jag har en fysioterapiexamen från Karolinska institutet (examen år 2000) och utbildade mig tidigare till idrottskonsulent på Bosöns idrottsfolkhögskola.

Jag är fysioterapeut med inriktning mot idrottsmedicin med en certifiering inom just idrottsmedicin, JEMS (Joanne Elphinston Movement System) funktionell rörelseanalys och neuromuskulär träning och utbildningar i fasciafokuserad träning. Jag kombinerar olika behandlingsmetoder med en noggrann rehabilitering.

Jag har lång erfarenhet av motions- och idrottsskador i allt från akuta till kroniska muskuloskeletala besvär samt kirurgiska operationer för till exempel korsbandsskador, höft, skuldra och rygg besvär. Min behandling passar alla åldrar och idrottsutövare inom bland annat fotboll, basket, ishockey, handboll, tennis/paddel, ridning, skidåkning, gymnastik eller golf.

 • CV

  SCPT – Certified Sport Physiotherapist

  Certified JEMS Practioner

  Idrottsmedicin: 45 högskolepoäng med bland annat Kintetic control och Shirley Sahrmann koncept. Idrottsmedicin kurser: Enda King, James Moore, Edel Fanning.

  Funktionel range release, conditioning, kinstretch – Andro Spina

  OMI, OMT steg 1

  Mulligan ledbehandling

  Akupunktur

  McKenzie A och B

  Tejpning

  Medicinsk Laser  behandling

  Slings Myofascial Training – Art of motion kurser:     Anatomy Trains in Motion, Slings Essentials, Slings in Motion Blend, Opening and Embracing the Armoured Body. Back Health.